Antitankguide

Vapen:
Kniv, Pistol, Raketgevär med 5 raketer.

Utrustning:
3st. granater

Fördelar:
Förstör en tank ganska lätt, även bra mot APC:S och Jeepar.

Nackdelar:
Väldigt svag mot infanteri, dålig träffsäkerhet på långt avstånd, lite ammunition, långsam omladdning.

Att vara AT kan vara riktigt kul och givande om man får lite hjälp av Assault soldater som kan hjälpa en mot fiendens infanteri. Det första man ska tänka på när man är AT är att inte kuta omkring på slagfältet helt synlig och leta tanks som nån galen Rambo (möter du infanteri eller några tanks då så dör du garanterat.)

AT är en försvarssoldat inte en attackerande soldat.

Det gäller att hålla sig intill sin egen bas/flagga och vänta in fiendetanks, nära basen/flaggan brukar det också finnas påfyllningslådor där man kan fylla på sitt förråd av raketer och granater (vilka tenderar att ta slut väldigt snabbt.)

Var ska man då skjuta tanken? Jo många spelare på public som jag mött har stått och skjutit 4-5 skott framifrån och sen dött och klagat på att tanken inte sprängdes… Man ska skjuta mot tankens bakdel, där sitter bränsletanken, eller mot sidan på tanken och helst på larvfötterna (banden) där gör det mer skada. På vissa tanks PanzerIV tex så räcker det med en träff bakifrån för att tanken ska sprängas medan vissa andra Tigern tex kräver lite fler skott.

Tänk också på att inte avslöja din position för fiendetanken, göm dig i hus, bakom stenar eller träd för att inte bli sedd.

Vad ska man då göra om man står öga mot öga med en fiende soldat. Kasta granater som du aldrig gjort förr, ta fram pistolen och backa så långt du kan till du stöter på lagkompisar. Raketgeväret är nämligen värdelöst mot infanteri, du kan döda dem om du träffar rakt på men om fienden har några hjärnceller kvar så flyttar han bara på sig och sen fyller han din skalle med bly.

Däremot om du möter en ensam tank på slagfältet så ska du springa rakt mot honom(?) En pansarvagn kan nämligen bara skjuta ett visst avstånd från tanken så om du är tillräckligt nära så kan han inte träffa dig. Sen är det bara springa runt tanken och skjuta den bakifrån 1 eller fler gånger. Om tanken däremot börjar backa så är det antagligen kört…

Eftersom det tar sån tid att ladda om raketgeväret så föredrar jag att försöka gömma mig eller att byta position mellan skotten, vilket kommer förvirra tankföraren rejält.

Som AT-soldat ska du försöka få med dig nån Assault kille som kan beskydda dig mot infanteri men det kan vara rätt svårt på public servrar tyvärr.

Det var väl allt jag kunde komma på men om ni tycker att jag har glömt bort något viktigt att tänka på som AT-soldat så kan ni ju alltid maila mig på fredrik00@hotmail.com!

/// NewMan