Välkommen till flygarskolan!

Godag mina kära elever, här förvandlas riktiga nybörjare till äkta flygaräss!!
Innehåll:

Kapitel 1: Att Starta
Kapitel 2: Manövrera
Kapitel 3: Vapnen
Kapitel 4: Vad som gör dig till flygaräss

Kapitel 1: Att starta!

Hur många av er har kraschat när de försökt lyfta? garanterat alla som någonsin försökt flyga. Vi ska i alla fall börja ifrån grunderna och försöka få upp er i det blå!.

Vilken klass ni är när ni flyger spelar ingen större roll, jag väljer oftast engineer då jag titt som tätt brukar landa mitt plan och laga det när fienderna skutit på mig, men för er nybörjare så ska ni välja den gubbe ni vill ha när ni seglat ner med fallskärmen :).

Gå fram till ett plan och hoppa in genom att trycka på E så trillar ni in i förarplats “om ni inte ändrat denna knapp”, välj hellre ett 2 sitsigt plan, då detta flyger och svänger lite långsammare än den snabba fightern, lämna detta plan till erfarna flygare, ser ni en teamate så vänta på han så får ni en tailgunner med, kan vara mycket bra om ni hamnar i strid.

Nu ska vi välja ifrån vilken vinkel vi ska starta, själv tycker jag att synvinkeln en bit bak är lättast då man har översikt över hela planet, tryck på F10 för att komma dit.

Jag rekommenderar att ni skaffar er en joystick, det är totalt överlägset o flyga med den. Skippa musen, som nybörjare suger den hejvilt, ni far i backen snabbare än ni hinner säga krackelibrankelfnatt, dock kan ni gå över till den senare om ni känner behov av det.

Nu säger vi att vi är allies, och tatt ett plan, nu ska vi taxa ut!, inbilla er inte för 5öre att ni ska få ert plan över husen rakt fram, det kommer bara sluta med ett stort kabom, fightern kan dock ta sig över husen om man finlirar lite imellan dem, men det kan ni experimentera med senare.
Tryck lite lätt på W så spinner motorn igång och ni börjar röra på er, dock inte fullgas. På land styr ni planet med A och D, så tryck på D och sväng lite lätt åt höger, och så är det bara o trycka plattan i mattan o ge full gas! “E” och trycka o hålla in pilner, eller dra som en dåre med musen emot dig. Förhoppningsvis har ni nu en rak kurs utan en massa hus och palmer ivägen, märker ni att ni glider emot ett torn osv, korrigera med A eller D, glöm o försöka svänga undan med piltangenterna, det brukar sluta med att ni lägger vingspetsen i backen och crashen är ett faktum.

Fortsätter svängen för er? så ni bara åker till höger utan kontroll och rakt i palmerna? då är ni för våldsamma på gasen och svängen när ni taxar ut, faktum är att ett plan kan starta på väldigt kort sträcka, men inte stiga så fort, så att åka utför kanten gör inget, oftast tror man att man kommer dimpa i backen, men faktum är att ni kommer kanske sjunka lite men annars bara glida frammåt.

Jag hoppas ni tog er ifrån backen, gjorde ni inte det är det bara o försöka igen, men var noga med uttaxningen, stressar ni hamnar ni oftast i ett hus eller något liknande.

Kapitel 2: Manövrera!

Ja.. nu är vi i luften, hur f-n styr jag??, som du kanske har klurat ut så stiger du med pilner, och dyker med pilupp, roterar planet åt vänster med vänster piltangent och samma med höger. Många glömmer faktiskt bort att gasa, tro det elle ej, men man måste gasa för o vara kvar i luften! så håll in W och släpp den inte föräns du ska landa eller smyga dig på något mål o bomba!, jag tycker faktiskt att ni ska låta bli A och D när ni är i luften, oftast leder det till panik och man glömmer bort att man håller in knappen, då kan planet bli lite krångligt att styra :).

Nu ska vi göra en skarp sväng, för de behöver oss därborta, sväng lite åt valfritt håll med vänster/höger pil, tills du har planet i ca. 45grader, lite mer gör inget, tryck nu på pilned “knappen du stiger med”, så tar planet i och åker uppåt, men eftersom det nu inte åker rakt, betyder det att det svänger för allt vad tygen håller släpp sedan pilned, och räta upp planet, sidopiltangenterna, så har vi gjort en 180graders sväng!

Sen kan du stiga o dyka som du vill, se till att inte stiga för brant dock, för då orkar inte planet med och stannar i luften för att sedan dimpa nedåt i en kraftig fart, är du då för lågt så hinner du kanske inte reda ut det!

Går det åt helvete? hoppa då ur planet med E och veckla ut fallrkärmen med 9 men passup, ibland får man trycka några gånger innan fallskärmen vill ut, och segla sakta o fint mot marken/vattnet.

Kapitel 3: Vapnen!

Vapnen på planen skiljer sig en hel del, i den snabba fightern har du en kulspruta och en bomb att släppa åt gången, dock är detta plan såsnabbt att det utmanövrerar alla andra plan i luften och är däför helt överlägset i luftstrid.

Den tvåsitsiga bombaren har kulspruta, samt en plats för ytterligare en person, nämligen han som åker baklänges, som har hand om kulsprutan som pekar bakåt, mycket bra om du blir jagad. Dock har den ganska begränsat område där den kan sikta, så piloten får se till o ge han bra läge ibland. Sen släpper planet 2 bomber åt gången! vilket kan vara förödande för en pansarvagn eller annat fordon, dock är inte detta plan lika snabbt, så det tar lite längre tid o komma ur vägen för fiende eld.

Torped planet är det plan jag väljer sist för det är mycket svårt att släppa en torped rätt. Man får inte vara på för grunt vatten och man måste flyga otroligt sakta, samt snuskigt lågt, för släpper du den iför hög hastighet exploderar den vid kontakt av ytan, och släpper du den när du är för högt sjunker den så mycket att den åker under skeppen, det är klurigt o få till det men när man väl lyckas träffa så gör det en mycket stor skada.
Många föredrar att bara släppa torpeden som en vanlig bomb, det funkar ju men gör inte lika mycket skada som när den släpps rätt.
Även detta plan är tvåsitsigt. Det är faktiskt identiskt med det 2sitsiga bombplanet förutom att bomberna är bytta mot torpeder.

Kapitel 4: Vad som gör dig till ett flygaräss!

Undrar vem som scrollade ned hit direkt 🙂

Jag gjorde en liten lista med svåra saker, har du klarat alla dessa saker är du ett äkta flygaräss!

  • Starta och landa utan problem.
  • Landa på hangarfartyget.
  • Landa på en bro.
  • Landa på en strand.
  • Flyga upp o ner.
  • Flyga under en bro.
  • Flyga upp o ner under en bro.
  • Skutit ned minst 2 fiender utan att bli nedskjuten.
  • 4 Loopar i rad.
  • Och du skall givetvis klara av att bomba det du siktar på utan problem.

Nå? är du ett flygaräss!, undrar hur många som begav sig till en server för att bli ett äkta äss 😀

Nu tackar jag för mig och hoppas ni lärt er något!
Tycker ni jag missat något maila mig på powwah@swipnet.se